De trouwringenjungle « Huwelijk

De trouwringenjungle

Maar zoals gezegd, die tijden zijn voorbij. Vandaag de dag kunnen we uit allerlei materialen, heel veel kleuren en even zoveel vormen kiezen. Aan de ene kant heel fijn maar waar begin je? 

Internet is een goed uitgangspunt. Niet voor een definitieve keuze, want je kunt een ring pas echt goed beoordelen wanneer hij om je vinger zit. Internet is wel een heel fijne manier om je te verdiepen in alle opties en samen te kijken wat jullie mooi vinden. Er zijn ook zoveel mogelijkheden waar je niet aan gedacht hebt.

Zelf ontwerpen

Er zijn ook programma’s waarin jullie thuis zelf trouwringen kunnen ontwerpen (op www.lemariage.nl vinden jullie 2 van deze programma’s). Dingen als breedte en dikte van een ring zijn moeilijk in te schatten op beeld. Daarom is het altijd beter om te beslissen tijdens het passen maar voor een globaal idee zijn dit soort programma’s heel fijn en ook nog eens leuk om samen te doen.

Speciaalzaak

Laat je goed informeren door een specialist. Er zijn natuurlijk veel verschillende plekken waar trouwringen in het assortiment zitten. Kies een winkel waar het aanbod groot is. Zo kun je meteen veel opties met elkaar vergelijken en dingen tegen elkaar afstrepen. Een speciaalzaak heeft ook de kennis in huis om te zorgen dat jullie een juiste keuze maken. Het is tenslotte een ring die de rest van jullie leven mee gaat.

Smaken verschillen

Beslis of jullie twee dezelfde ringen willen of allebei mooie ringen die eventueel verschillen van elkaar. Doordat de keuze zo groot is, wordt de kans dat jullie niet hetzelfde mooi vinden ook steeds groter. Als jullie dezelfde smaak hebben is dat natuurlijk geen probleem, maar is dit niet het geval dan zal één van de twee uiteindelijk een ring krijgen die hij zelf niet had gekozen en dat is natuurlijk eigenlijk zonde voor iets dat je de rest van je leven draagt.

Ga voor wat je mooi vindt en niet voor wat je denkt dat hoort. Vind je witgoud het allermooist, maar is een trouwring in jouw beleving geelgoud? Probeer dit een beetje los te laten. Ook het feit dat anderen het een trouwring moeten vinden is eigenlijk niet zo belangrijk. Het is jóuw ring en je moet er elke dag naar kijken voor de rest van je leven! Veel succes!

Bas Mensink, Le Mariage

Reageren

Gerelateerde artikelen

Hoe vind je de perfecte trouwringen voor jullie bruiloft?

Dagje trouwringen shoppen

Titanium trouwringen: puur, edel en eigenzinnig

Alternatief voor trouwring