6 romantische Fly Drive bestemmingen in Europa « Huwelijk

6 romantische Fly Drive bestemmingen in Europa

Sommige aan de andere kant van de oceaan, andere nog dichter bij huis dan je je had kunnen voorstellen. Wij zetten een aantal van de volgens ons meest romantische bestemmingen op een rij.

1. Andalusië: puur en temperamentvol Spanje

Het temperamentvolle zuiden van Spanje biedt je een schat aan culturele overblijfselen die je vervoeren naar vervlogen tijdperken. De architectuur van de prachtige forten en paleizen die je in de grootste steden van Andalusië bezoekt, is ronduit betoverend. Jarenlange Moorse overheersing en de vervolgens Spaanse herovering hebben geleid tot de sfeer die Andalusië nu uitademt. Romantiek vind je ook aan de fijne zandstranden van de regio. Na een directe vlucht van om en nabij de drie uur stap je deze betoverende wereld binnen en is je fly drive naar Andalusië begonnen.

2. Aphrodite’s Cyprus

Romantischer dan op Cyprus kan het niet. Cyprus is het eiland van de Griekse godin van de schoonheid en liefde: Aphrodite. Ze zou in een schelp op het schuim van de zee zijn aangespoeld op het strand dat nu toepasselijk Aphrodite’s Beach wordt genoemd. Volgens de legende zal je na het zwemmen van drie rondjes om de vlak voor het strand liggende rots altijd gelukkig zijn in de liefde. Of breng samen met je geliefde, net als Aphrodite met haar Adonis deed, tijd door bij de Baden van Aphrodite en Adonis, op twaalf kilometer afstand van Paphos.
Vakantie naar Cyprus
Foto: Alexey Marchenko / Unsplash

3. Griekenlands favoriet: Santorini

Griekenlands populairste eiland is Santorini. Het kleine eilandje behoort tot de zogeheten Cycladen en kent een vulkanische oorsprong. Ken je die foto’s van witte huisjes en kerken met blauwe daken bovenop steile, donkere kliffen? Ja? In Santorini kun je dit plaatje van dichtbij bekijken. Veel Aziatische toeristen gebruiken dit decor als achtergrond voor hun huwelijksfoto’s. Kijk dus niet raar op als je af en toe een bruidspaar langs ziet komen! Het dorp Oia is het schilderachtigst van het hele eiland. Probeer Santorini in het hoogseizoen te vermijden, want het kan loeiend druk worden.

4. Costa Rica: een klein paradijs op aarde

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ligt een land met een dusdanig rijke natuur dat velen hem ‘paradijs op aarde’ noemen. Toen Noord- en Zuid-Amerika miljoenen jaren geleden één werden en dieren migreerden en bloem- en plantsoorten zich kruisten, ontwikkelde zich een parel: Costa Rica. Je staat er de ene dag aan de voet van een vulkaan, wandelt de volgende dag dwars door een nevelwoud en ligt weer een dag later onder een palmboom op een tropisch strand. In Costa Rica geniet je bovendien van de meest romantische zonsondergangen!

5. Romantisch wijneiland Sicilië

Nu is Italië op zich natuurlijk al een bestemming vol ‘amore’. Maar als er één manier is om romantiek te vinden, dan is het wel het boeken van een fly drive Sicilië. Het eiland vormt met al haar wijngaarden en olijf- en citrusbomen een prachtig decor voor een romantische reis. Dankzij zijn vulkanische oorsprong kan Sicilië bogen op zijn rijke vegetatie. De vulkaan de Etna domineert het landschap en nodigt je tijdens deze romantische vakantie ook uit tot de nodige portie sportiviteit. Een wandeling rond de vulkaan mag je niet aan je voorbij laten gaan.
Vakantie naar Sicilië
Foto: Tim Mossholder / Unsplash

Wegzwijmelen in Cefalu

Sicilië is maar net iets kleiner dan Nederland. Wil je tijdens je rondreis zoveel mogelijk hoogtepunten zien? Trek daar dan genoeg tijd voor uit. Het toppunt van romantiek vind je op Sicilië in de plaats Cefalu, dat de regelrechte tegenhanger is van de chaotische hoofdstad Palermo. Het is een eeuwenoud en ontzettend rustig stadje. De rode daken vormen een mooi contrast met de helderblauwe zee. Beklim de 268 meter hoge La Rocca voor het mooiste uitzicht en rust daarna uit aan het kleine strand van Cefalu, dat op de achtergrond door twee oude stadspoorten wordt gesierd.

6. Porto en het noorden van Portugal

Geheel onterecht wordt het noorden van Portugal nogal eens vergeten wanneer men op zoek is naar een bestemming voor een fly drive vakantie. De streek wordt door de Portugezen zelf ‘de geboortestreek van het land’ genoemd. Het groene, landelijke gebied ademt een traditionele sfeer uit en is daarmee ook zonder twijfel één van de meest romantische bestemmingen van het land. Dit gebied, noordelijk van de rivier de Douro, bestaat uit drie verschillende streken: Minho, Trás-os-Montes en Douro. In die laatste is Porto, de meest kleurrijke stad van het hele land gelegen. 

Foto boven: Arnel Hasanovic / Unsplash

Reageren

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de mooiste huwelijksreisbestemmingen binnen Europa

Romantische boetiekhotels voor de huwelijksreis

6 romantische Fly Drive bestemmingen in Europa

Gerelateerde bedrijven