Wat wordt de trouwdatum? « Huwelijk

Wat wordt de trouwdatum?

Natuurlijk heb je te maken met de beschikbaarheid van bijvoorbeeld je favoriete locatie, maar het kiezen van een datum voor je bruiloft is zoveel meer. Wij maakten een lijstje met punten om rekening mee te houden.

Seizoen

Een gezellige winterbruiloft of een zonnig zomerfeest, je hebt het misschien al helemaal in je hoofd.  Bedenk goed wat je bruiloft moet uitstralen en weeg de voor en nadelen af. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Er wordt het meest getrouwd in de zomer. Vooral mei, juni en september zijn populair, vanwege de kans op mooi weer en het feit dat het net buiten de vakantieperiode valt. Mooi aangeklede buitenbruiloften zijn helemaal van nu.Trouwen aan de kustFoto: Pexels.com

Wat voor dag

Als het seizoen is gekozen wordt het tijd om nog specifieker te zijn. Wat wordt dé datum? Best een dingetje, toch? In het weekend zijn veel mensen vrij van hun werk en hoeven je gasten de volgende dag meestal niet vroeg op. Een doordeweekse dag kan qua kosten juist weer gunstiger zijn. Overigens zijn zondag en maandag de minst populaire dagen om te trouwen.

Speciale data of feestdagen

Willen jullie trouwen op een extra speciale dag? Bijvoorbeeld de dag dat jullie elkaar ontmoet hebben, Valentijnsdag of met Oud en Nieuw? En wat te denkne van een Christmaswedding? Compleet met kerstdecoratie, kaarsen en kandelaars. Houd  bij feestdagen wel rekening mee dat sommige gasten misschien iets anders op de planning hebben staan. Ook trouwen in de vakantieperiode kan voor afwezige gasten zorgen. Trouwen jullie in het buitenland? Ook daar zijn eigen feestdagen om rekening mee te houden.

Tip! Hebben jullie dè datum gevonden? Vraag dan op tijd vrij op je werk en wacht ook niet te lang met het versturen van de uitnodigingen, zodat al je dierbaren er bij kunnen zijn.

Door Rinske van den Rootselaar
Foto boven: R
awpixel.com / Pexels

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Aftellen tot jullie bruiloft

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Inspiratie opdoen voor je bruiloft

Vergeet deze 6 essentials niet tijdens de bruiloft!

Gerelateerde bedrijven