Een huwelijksreis 2.0 – Onvergetelijk, goedkoop én in eigen land « Huwelijk
Large_hn

Een huwelijksreis 2.0 – Onvergetelijk, goedkoop én in eigen land

Want waar de voorbereiding en de grote dag zelf draaien om een emotioneel samenzijn van familie en vrienden, het uitspreken van eeuwige geloften, een spetterend feest en een romantische dans, is de huwelijksreis het moment op even met zijn tweetjes volledig tot rust, en vooral, tot elkaar te komen.

Weg van iedereen, samen wakker worden, samen ontbijten en dineren, samen op stap en samen weer gaan slapen: een huwelijksreis behoort voor vele stellen tot het mooiste deel van hun huwelijk.

Iedereen zoekt naar manieren om zowel zijn bruiloft als de huwelijksreis zo speciaal mogelijk te maken. Maar omdat een bruiloft een behoorlijk duur grapje kan zijn, moet je bij het plannen van je huwelijksreis soms een beetje op je budget letten. Dat neemt niet weg dat je alsnog een onvergetelijk spektakel van deze reis kan maken – zonder te veel uit te geven. Sterker nog, kijkend op vier types mensen, kan je een geweldige huwelijksreis in eigen land houden.

1.Natuurmens

Je hoeft niet naar de jungle, op safari of te gaan duiken in de Bahama´s als je een mooie huwelijksreis in de natuur wilt maken. En de Biesbosch en de Veluwe heb je inmiddels ook wel gezien. Als je op zoek bent naar rust en stilte – en natuur – dan is een huwelijksreis naar Schiermonnikoog een uitstekende, en goedkopere, uitkomst. Het eiland wordt bevolkt door een kleine duizend bewoners, en je kan er dagen met je geliefde doorbrengen zonder er iemand tegen te komen.

2.Sportfanaat

Houd je zelf van sport – het kijken of het beoefenen? En altijd al een groot sporttoernooi willen bijwonen? In Nederland en België zijn er de komende tijd een aantal evenementen  waar je als sportliefhebber bij kan zijn - denk aan het EK Veldlopen in Tilburg en de Europese Spelen in 2019. Om dat nog specialer te maken, zijn dat vaak evenementen waar je ook zelf aan mee kan doen. Niet als deelnemers, maar bijvoorbeeld door een weddenschap afsluiten. Of het nou gaat om sporten als voetbal of tennis, wielrennen of atletiek, of je nou gaat voor een weddenschap op de eindwinst of een tussenstand of doelpuntenmaker - als sportfanaat kan je zelf meespelen aan elke sport en je kennis en ervaring gebruiken door in te zetten op de sporten.

3.Bourgondiër

Lekker eten en drinken in een mooie omgeving – een paar van de beste restaurants in Nederland vind je in Maastricht. De bourgondische cultuur, die soms nog wat ontbreekt in Nederland, groeit naarmate je zuidelijker gaat en in Limburg is het af en toe alsof je in een waar gastronomisch paradijs bent beland. Een perfecte plek om tot rust te komen, overdag te winkelen of door het Limburgse landschap te lopen en om ´s avonds te genieten van de beste maaltijden.

Huwelijksreis 2.0

4.Cultuurliefhebber

Zeker dit jaar is Leeuwarden dé stad om te zijn als je houdt van cultuur. De Friese hoofdstad is namelijk Europese Hoofdstad van het Jaar, wat betekent dat ze op cultuurgebied alles uit de kast halen om te laten zien wat ze in huis hebben. Een aantal schitterende wandelingen, musea, tentoonstellingen en voorstellingen geven je een huwelijksreis die sowieso uniek wordt – want verschillende culturele hoogtepunten die er te zien zijn komen nooit meer terug!

Foto boven: Dumitru Culiuc - Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_hn

Een huwelijksreis 2.0 – Onvergetelijk, goedkoop én in eigen land