Outfit voor de bruiloftsgast « Huwelijk

Outfit voor de bruiloftsgast

Geen te korte rok of spijkerbroek. Wel netjes, kleurrijk en comfortabel. Even wat tips op een rijtje!

Kleur en print

Qua kleuren mag er eigenlijk een hoop, tenzij het bruidspaar heeft aangegeven dat ze de gasten graag in één bepaalde kleur zien. Ook als bijvoorbeeld geel jou niet staat, houd je je aan die dresscode. Gaat dit echt niet, dan kun je gaan voor een neutrale kleur met gele accenten, zodat je je toch aan de wensen van het bruidspaar aanpast.

Effen, ruitjes, bloemen of streepjes, eigenlijk is het allemaal wel prima. Zo lang je zorgt voor een nette outfit, die de bruid niet overtreft. Want werk maken van je kleding is natuurlijk super en een bruiloft is daar de ideale gelegenheid voor, maar een sprookjesjurk die van jou een middelpunt maakt is een tikkeltje ongepast.

Ga je voor een jurk of rok? Kies dan één met een nette lengte. Een lange broek mag ook gewoon, maar met een spijkerbroek ben je als dame weer een beetje underdressed. Heren komen wel weg met een nette, vaak donker gekleurde spijkerbroek.

TIP: Draag als dame geen wit! Deze kleur is alleen voor de bruid bedoeld en het is niet netjes om (een tint) wit aan te trekken als gast, tenzij dit specifiek wordt aangegeven.

Schoenen

Voor je eigen comfort is het handig om schoenen te dragen waar je de hele dag op kunt lopen. Neem eventueel een paar makkelijke sandaaltjes mee, als je eerst wilt schitteren op mooie pumps. Tenzij je het niet erg vindt om het feest op blote voeten te eindigen natuurlijk!

Door Rinske Bosma
Foto: Annelies Bosch Fotografie

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat te dragen op een bruiloft?

Waar zit welke bruiloftsgast?

Etiquette van het trouwpak

Voordelen van een intieme bruiloft

Gerelateerde bedrijven