Een Spaanse stad aan de zee « Huwelijk

Een Spaanse stad aan de zee

Voordat de moed je al in de schoenen zakt, probeer ook eens andere opties te verkennen. Waarom niet een heerlijke huwelijksreis binnen Europa? Denk bijvoorbeeld eens aan het exotische Valencia.

Valencia: met je voeten in het zand voor net wat minder

Valencia is ideaal gelegen op het Iberische schiereiland en pal aan de Middellandse Zee. Het is de derde grootste stad van het land en heeft alles in huis om jou en je partner een heerlijke huwelijksreis te bezorgen. Wist je ook dat het bekende Spaanse gerecht Paella hier is ontstaan? Naast heerlijk eten en drinken heeft de stad nog veel meer te bieden. Wanneer je het een beetje slim aanpakt, kun je op deze manier een uitgebreide en exotische huwelijksreis boeken voor heel wat minder.

Tips voor een (budget) huwelijksreis naar Valencia:

1. Het begint natuurlijk allemaal met de kosten voor de reis ernaar toe. Bij de meeste verre bestemmingen zit je eigenlijk al meteen gebonden aan een peperduur vliegticket, waarbij je ook nog eens je eerste dagen doorbrengt met reizen en een jetlag. Valencia kun je op vele verschillende manieren bereiken; van een goedkope busreis tot vliegen en zelfs met de auto is de reis nog te doen. Het is wel een lange rit van ongeveer 18 uur, maar met een beetje fantasie kun je hier een te gekke road trip van maken! Wil je liever vliegen, dan kun je gemiddeld al voor onder de € 200 een ticket boeken. Houd de verschillende maatschappijen die op Valencia vliegen goed in de gaten voor leuke aanbiedingen.

2. Eenmaal in de stad is er veel te beleven. En je hoeft echt niet voor alles veel geld neer te leggen. Vele musea zijn op bepaalde dagen gratis te bezoeken, zoals Centro de Artensania de La Comunidad Valenciana en Institut Valencià d’Art Modern. Zoek dus van tevoren uit waar je naar toe wilt, zodat je hier in je planning rekening mee kunt houden.

3. Wil jij heel romantisch de zon zien zakken in de zee? Daar hoef je hier niets voor te betalen! Loop de boulevard af langs het prachtige strand en hop van bar naar bar terwijl je geniet van de laatste warmte van de ondergaande zon. Ook rondom Valencia vind je vele kleinere en rustigere stranden waar je in alle rust kunt genieten van het Mediterrane leven.

4. Houden jullie meer van een actieve vakantie? Ook dan heeft Valencia veel te bieden. Van prachtige stadswandelingen, fietsroutes en natuurlijk windsurfen tot de jaarlijkse marathon van Valencia. Voor de meeste van deze activiteiten zul je een klein bedrag moeten neerleggen, maar niets weerhoudt je ervan om gratis en voor niets een prachtige wandeling te gaan maken. Neem de loopschoenen maar vast mee!

5. Wil je echt een unieke ervaring? Schrijf je dan in voor het bijzondere festival Tomatina. De toegang is slechts € 10,- en het levert je een ervaring op om nooit te vergeten...

6. Genoeg van het strand en wil jij even lekker kunnen shoppen? Loop dan het centrum van Valencia in. Hier vind je natuurlijk alle grote en bekende merken, maar kun je ook bijdragen aan de lokale economie door de kleinere boetiekjes te bezoeken. En vergeet niet om op zondag naar Plaza Redonda te gaan, waar je elke week een schattig marktje vindt. De prijzen zijn hier nog goed te doen, dus ideaal voor het inslaan van leuke, unieke souvenirtjes.

7. Ook voor de cultuurliefhebber is Valencia een ideale bestemming. De prachtige historische binnenstad herbergt een schat aan oude gebouwen zoals de kathedraal en La Lonja. Maar Valencia heeft ook indrukwekkende moderne architectuur waar de Ciudad de las Artes y Ciencias een uitstekend voorbeeld van is. Sommige van deze gebouwen kun je ook gratis bezoeken, zoals het L’Umbracle, onderdeel van het Ciudad de las Artes y Ciencas.

8. In Valencia kun je veel te voet doen. Wil je toch af en toe wat sneller heen en weer dan is het openbaar vervoer een goede optie. Op de site van MetroValencia kun je alle informatie vinden over prijzen en vertrektijden. Ben je van plan om vaker met de metro te reizen? Denk dan eens na over een 10-rittenkaart. Hiermee kun je op termijn heel wat besparen. Een andere goede optie is om de fiets te pakken. Via het Valenbisi systeem kun je op verschillende plekken in de stad heel eenvoudig een fiets huren. Een goede tip: het eerste half uur is gratis!

9. Ook een overnachting kan al gauw voor de nodige kosten zorgen. Een goede tip is om ruim van te voren je al te oriënteren, prijzen te vergelijken en verschillende soorten accommodaties te bekijken. Maar kijk ook eens rond op een site als Wimdu. Hier kun je onder andere leuke appartementen vinden in het centrum van Valencia. Zo kun je dure overnachtingskosten vermijden en verblijf je in het appartement van een echte local.

10. Wil je lekker uit eten, leuke dingen zien of misschien wel ergens een rondleiding boeken? Kijk dan van tevoren eens op een website als Get Your Guide. Hier kun je verschillende soorten tours en activiteiten boeken voor een voordelig prijsje. Zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten en wat de kosten ongeveer zijn.

Reageren

Gerelateerde artikelen

De meest romantische bestemmingen van Europa

Een droom huwelijksreis op Ibiza: tips en bestemmingen

Op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw huwelijksreis?

Dit zijn de mooiste huwelijksreisbestemmingen binnen Europa

Gerelateerde bedrijven