Gelukkig hebben we de foto’s nog, maar dan... « Huwelijk

Gelukkig hebben we de foto’s nog, maar dan...

Pas na de bruiloft zie je jouw bruiloft door de ogen van de fotograaf die je bruiloft prachtig in beeld brengt. Leuke momenten die op de dag zelf aan je voorbij zijn gegaan of bijzondere momenten die je vanuit een totaal andere hoek ziet.

Een close-up van de bruidsmeisjes, de ceremoniemeesters die de gasten verwelkomen, het moment dat je de bruidstaart aansnijdt en natuurlijk hét ja-woord-moment. Het uitgelaten eindfeest levert natuurlijk ook geweldige kiekjes van dansende en feestende mensen op.

Delen is vermenigvuldigen

Bijna iedere bruiloft gebruikt daarnaast tegenwoordig een methode om online foto’s te delen met elkaar. Hierbij uploadt iedereen zijn zelfgemaakte bruiloftsfoto’s die online worden geüpload. Een geweldige kans om hetzelfde moment vanuit verschillende perspectieven te verzamelen. Daarbij zie je de gekste dingen vanuit de ogen van je gasten. Met name als de avond (en het drankgebruik) vordert en iedereen uitgelaten is. Waarschijnlijk sta je er zelf ook een paar keer gênant op. ;) Grapje over daarna...

Eerste vakantie als koppel

Na de bruiloft laat je alles achter om op huwelijksreis te gaan. De plek waar veel nieuwe herinneringen op je liggen te wachten. Lekker naar een zonnige locatie of een prachtige stad bezoeken. Je eerste selfie als getrouwd stel, samen van de ondergaande zon genieten en andere romantische kiekjes worden toegevoegd aan je collectie. En vergeet niet de ‘ringen-pic’ te maken. ;)

En dan...

Vervolgens kom je thuis. Je verzamelt de foto’s van de fotograaf, de foto’s van de bezoekers, je eigen foto’s van de huwelijksreis en hebt nauwelijks ruimte genoeg om ze op te slaan. Vaak heb je honderden foto’s met de mooiste momenten uit je leven, vanuit verschillende hoeken geschoten en van wisselende kwaliteit. Je moet er iets mee, maar wat? Hier twee ideeën:

1. ‘Your finest moment’ in het groot

Kies het mooiste moment van je bruiloft uit om in het groot af te beelden op hoogwaardige materialen wanddecoratie. Meestal worden er zwart-wit foto’s gebruikt voor bruiloften, omdat het wit van de jurk goed afsteekt tegen het zwart van een pak. Geborsteld aluminium is met name geschikt voor de sterke contrasten tussen zwart en wit. Daarbij krijgen de witte delen in de foto het spiegelende effect van het materiaal mee wat zorgt voor een hoogwaardige uitstraling. Geef je foto op aluminium een mooie plaats in je interieur.

2. Het naslagwerk van bruiloftsmomenten

Aan foto’s op je computer heb je in de praktijk niet zoveel. Je pakt ze er niet snel bij op een verjaardag, ze zijn nooit voorhanden als je het wil en er zitten mislukte of minder scherpe foto’s tussen. Gebruik je foto’s om een mooi fotoboek te maken om jouw bruiloft te herinneren hoe jij dat wil. Maak één overzicht van je bruiloft en aansluitende huwelijksreis of splits de verschillende momenten in aparte fotoboeken.

Tip: maak gemakkelijk een kopie van jouw fotoboek en geef deze aan jullie beide ouders als cadeau.

Vermijd de digitale plank...

Wat je ook doet, het is jammer als je de prachtige vastgelegde momenten niet gebruikt en op de digitale plank laat liggen. Benut je foto’s en zet ze om in tastbare herinneringen op Webprint.nl. Jij verzamelt de mooiste momenten toch ook het liefst dicht om je heen?

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bruidsreportage is vakmanschap

Alles over het trouwalbum

Trouwfoto's met een knipoog

Hoe kies je de juiste fotograaf?

Gerelateerde bedrijven