Dresscode: 'Best Man' op een bruiloft, wat trek ik aan? « Huwelijk

Dresscode: 'Best Man' op een bruiloft, wat trek ik aan?

Regel nummer één voor elke best man is: zorg ervoor dat je niet underdressed bent, maar maak er ook geen kleurenfestijn van. Een jeans kan echt niet en meer dan één felgekleurd item is ook een no go! Het kledingvoorschrift op de trouwkaart is je leidraad. Een paar voorbeelden:

White Tie: vrouwen dragen een avondjurk en mannen een rokkostuum
Black Tie: vrouwen komen in een cocktailjurk en mannen in smoking
Tenue de Ville: dames komen in een mantelpak of net jurkje, heren dragen een driedelig pak
New York chic: bij deze (nieuwe) dresscode draait het om designerkleding. Vrouwen dragen een stijlvolle jurk met killer heels eronder en mannen komen in een designpak
Pink Tie: dit kledingvoorschrift is vrij informeel, iedereen mag dragen wat hij of zij wil

Tip! Wees uniek, draag een maatpak!

Perfect gematcht met de bruidsmeisjes

Creëer een eenheid met de bruidsmeisjes. Je hoeft natuurlijk niet exact dezelfde kleur en stijl te kiezen, maar een kleine verwijzing is wel gebruikelijk. In principe hoef je dan geen rekening meer te houden met het bruidspaar, de kleding van de bruidsmeisjes is immers al afgestemd op die van de bruid.

Echte mannen dragen pastel

Ook de keuze voor de stropdas is afhankelijk van het kledingvoorschrift. Staat er ‘White Tie’ op de uitnodiging dan is een stropdas geen optie, maar draag je een witte vlinderstrik. Bij ‘Black Tie’ is het gebruikelijk om een zwarte stropdas of vlinderstrik te dragen. Bij elke andere dresscode ben je vrij om zelf te bepalen of je voor een strik of das gaat en welke kleur deze is.

Tip! Echte mannen dragen pastel! Deze lichte tinten lenen zich vooral goed voor een lente- of zomerbruiloft.

Gekleurde sokken

Heb jij je wat kleding betreft netjes aan het kledingvoorschrift gehouden, maar wil je toch nog een beetje kleur in je look hebben? Ga dan voor kekke schoenen! Hou het wel bij één opvallend item. Draag dus geen paarse stropdas én paarse schoenen, maar maak een keuze. Steeds meer heren geven hun kostuum een persoonlijke touch met gekleurde sokken. Knalgroen, zuurstokroze of felgeel, het kan niet gek genoeg.

Tip! Kies bij een bruiloft wel voor effen sokken, dus geen gekke printjes!

Hoed of fout?

De hoed heeft in 2014 een behoorlijke comeback gemaakt en wordt ook op bruiloften steeds meer gezien. Heb je een mooi exemplaar op het oog? Vooral opzetten! Welke gelegenheid leent zich nou beter voor een feestelijke hoed dan een bruiloft? Let als man wel even op de etiquette: neem je hoed af zodra je ergens binnen komt (stadhuis, kerk, feestlocatie).

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Trends in trouwpakken 2024

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Gerelateerde bedrijven