Trouwjurken passen « Huwelijk

Trouwjurken passen

Probeer op de pas-dag voldoende potentiële trouwjurken. Ook wanneer je denkt meteen de juiste gevonden te hebben is het toch een aanrader om te vergelijken. Als je de jurk hebt gevonden die voor jou perfect is wordt hij door de verkoopster van de bruidsmodewinkel zo vast gezet dat hij mooi zit, want de juiste maat moet meestal besteld worden.

Niet vergeten

Neem tijdens het passen je trouwschoenen mee of geef alvast aan hoe hoog je hakken ongeveer gaan worden. De hoogte van je schoenen is weer van invloed op de lengte van je jurk. Zorg ook voor 'handig' ondergoed tijdens het passen. Bijvoorbeeld een strapless bh en een onderbroek waarin je je wilt vertonen voor de verkoopsters, liefst in een lichte kleur.

Doorpassen

Wanneer jouw jurk binnen is, kun je komen doorpassen. Dit houdt in dat je jouw jurk past om te kijken of hij perfect zit of nog aangepast moet worden. In dit laatste geval wordt hij nog eens heel precies vastgespeld door een coupeuse, zodat hij helemaal voor jou gemaakt is.

Uiteindelijk kun je hem dan op afspraak nog een laatste maal passen en hoort hij perfect te zitten. Wanneer je aankomt bij bijvoorbeeld zwangerschap of juist gewicht verliest, kun je dit aangeven en wordt daar rekening mee gehouden. Uiteindelijk mag dè jurk dan mee naar huis en kun je hem daar nog regelmatig even stiekem bekijken.

Tip! Vraag vooral om uitleg met betrekking tot het uittrekken van de jurk, het naar het toilet gaan en het zitten met je trouwjurk aan. Deze dingen klinken simpel, maar zijn vaak lastiger dan je denkt.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Eric Smeets Fotografie

Bruidsmagazine

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Trouwjurken voor elk seizoen: Vind jouw perfecte match!

De bruidsmode trends voor 2023

Met deze stappen vind je jouw droom trouwjurk

Gerelateerde bedrijven