Trouwen en zwanger zijn « Huwelijk

Trouwen en zwanger zijn

Maar dit hoeft je zeker niet tegen te houden. Als je jezelf goed voorbereidt kun je prachtig trouwen en zwanger zijn! Hier zijn onze tips!

Zwanger trouwen of niet?

Houd je heel erg van een drankje, ben je echt een partygirl die de hele avond kan dansen tot in de late uurtjes en wil je een uitgebreide bruiloft? Dan is trouwen en zwanger zijn misschien niet de juiste combinatie voor jou. Maar als je bereidt bent een aantal concessies te maken, dan kan het natuurlijk prima. Soms heb je geen keus: je wordt zwanger terwijl je huwelijk al op de planning staat. Whoeps!

Maar het kan ook zijn dat je juist door je zwangerschap besluit om te gaan trouwen. Stellen kiezen hiervoor aangezien het voor de vader dan makkelijker is om het kind te erkennen. Als jullie niet getrouwd zijn, komt er behoorlijk wat papierwerk bij kijken.
Zwanger trouwen

Zwanger trouwen of geregistreerd partnerschap?

Als je al sinds dat je een klein lief meisje was, droomde van je bruiloft, dan hoef je die droom echt niet aan je voorbij te laten gaan. Een goed alternatief voor zwanger trouwen is geregistreerd partnerschap. In de basis is dit hetzelfde als trouwen, maar dan zonder groot feest. Met geregistreerd partnerschap is de erkenning van het kind ook meteen geregeld. Later, na je bevalling en nadat je goed bent ontzwangert, kun je alsnog een groots feest geven om jullie liefde te vieren. Neem wel echt de tijd voor ontzwangeren na de bevalling, want dat kan soms nog weleens tegenvallen!

Trouwen en zwanger: De trouwjurk!

Kies je toch voor trouwen en zwanger zijn, dan is het eerste waar je misschien aan denkt: hoe kan ik een mooie trouwjurk scoren waarin ik nog een beetje charmant voor de dag kan komen? Je buik gaat namelijk flink groeien en vergeet ook zeker je borsten niet!

Gelukkig biedt de huidige markt ook positie trouwjurken (even Googlen op ‘positie bruidsjurk’), maar er zijn ook bruidjes die kiezen voor een bepaald model trouwjurk. Deze modellen zijn de A-lijn (bovenkant smal en onderkant wijd) of een empire model (hoge taille en loopt tot onderaan de borst). Deze modellen zijn een beetje te vergelijken met een maxi-dress. Het voordeel van deze modellen trouwjurken is dat ze niet knellen rond je buik en de stof heel soepel valt.

Je kunt ook kiezen voor een trouwjurk die strak valt en je buik mooi laat uitkomen. Deze trouwjurken zijn gemaakt van een stretch-stof. Houd er wel rekening mee dat je er niet hoogzwanger in trouwt, want dan komt de jurk totaal niet tot zijn recht.

Trouwjurk kopen en zwanger

In de meeste bruidszaken kun je wel terecht als je zegt dat je gaat trouwen en zwanger bent. Ze hebben daar ook een aantal paskussentjes die je onder je jurk kunt dragen om het idee te scheppen dat je al langer zwanger bent. De coupeuses kunnen vervolgens jouw trouwjurk precies op maat maken. Aangezien je een aantal doorpas momenten hebt voor je bruiloft, kan de jurk later nog aangepast worden.

Of je nu kiest voor een positie trouwjurk of een bepaald model: zorg er echt voor dat je kunt passen en goed advies krijgt. Houd er altijd rekening mee dat je buik vanaf maand 3 elke week in grootte gaat toenemen. Lees hier meer over de groei van je buik tijdens zwangerschap. Als je nu een trouwjurk koopt die goed past, kan die over 2 maanden al veel te klein zijn. Het is beter om je te laten helpen in een winkel dan online iets te kopen.

Wil je niet kopen? Je kunt ook trouwjurken huren. Vraag bij bruidszaken in de buurt of ze je kunnen helpen nu je gaat trouwen en zwanger bent. Kun je niets vinden dan zijn deze bruidszaken misschien iets voor jou: The Wedding Palace in Deurne, Bruidshoek in Leiden of Baby Sofie in Arnhem.
Zwanger trouwen

Handige tips voor trouwen en zwanger zijn

Onderstaand nog een aantal zeer belangrijke tips voor wanneer je gaat trouwen en zwanger bent. Lees ze goed, want misschien had je aan sommige dingen nog niet gedacht!

  1. Artsen geven aan dat je het beste kunt trouwen tussen de 3de en de 7de maand van je zwangerschap. De kans op complicaties is dan klein en je voelt jezelf in het tweede trimester vaak het beste.

  2. Let erop dat trouwen in de hitte allesbehalve ideaal is voor zwangere vrouwen. Kies liever voor het voorjaar of najaar.

  3. Zorg ervoor dat je regelmatig even kunt gaan zitten

  4. Hoge hakken: je enkels, voeten en benen kunnen flink gaan zwellen omdat je vocht gaat vasthouden tijdens de zwangerschap. Hoge hakken zullen daarom zeker niet comfortabel zijn, al helemaal niet als het warm is. Zorg daarom ook voor makkelijke platte schoenen of mooie slippers.

  5. Bruidslingerie: Nu je gaat trouwen en zwanger bent zal de bruidslingerie misschien iets minder spannend zijn, maar dat hoeft niet te zeggen dat je in oma’s onderbroek moet rondlopen. Er zijn genoeg zwangerschapsbh’s en broekjes die een mooi kantje hebben en toch comfortabel zitten en steun geven. Koop je lingerie voor de bruiloft een week ofzo voor de grote dag zodat je zeker weet dat je borsten mooi in de bh passen!

  6. Trouwmenu: Zwangere vrouwen hebben een aantal producten die ze beter niet kunnen eten. Hier moet je dus echt mee opletten tijdens je bruiloft. Het is aan jou of je al jouw verboden producten geheel van het menu schrapt of niet. Zorg in ieder geval voor lekkere alternatieven!

  7. Eén van de producten die je niet mag eten is rauw ei. Let hierop want rauw ei wordt soms verwerkt in mayonaise, chocolademousse, tiramisu, bavarois en sabayon. Kies voor de zekerheid voor andere toetjes, er blijft immers genoeg over!

  8. Trouwlocatie: een trouwlocatie met veel trappen is niet ideaal. Daarnaast kan het ook heel handig zijn als jullie een trouwlocatie kiezen waar je meteen kunt overnachten. Na zo’n lange dag kun je binnen een paar minuten op bed ploffen. Tevens heb je zo ook de mogelijkheid om te rusten als het je even te veel wordt.

  9. Kortere bruiloft: Een bruiloft van 11.00 tot 0.00 uur ga je waarschijnlijk niet trekken als je zwanger bent. Kies daarom voor een kortere trouwdag zoals ceremonie, borrel en diner. Of kies voor alleen een ceremonie en diner.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

De bruidsmode trends voor 2023

5 Tips voor een feestelijke zwangerschapsoutfit

Met deze stappen vind je jouw droom trouwjurk

Gerelateerde bedrijven