Geld lenen voor je bruiloft « Huwelijk

Geld lenen voor je bruiloft

Hoeveel een bruiloft kost, hangt natuurlijk helemaal af van jullie wensen en hoeveel gasten jullie uitnodigen. Gemiddeld kost een bruiloft zo’n 15.000 euro. Dat is best een hoop geld. Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe hoger de kosten zijn.

De trouwlocatie is voor de meeste bruidsstellen de grootste kostenpost; hier wordt gemiddeld zo’n 4.000 euro aan uitgegeven. Ook de kosten voor de huwelijksreis (2.500 euro), een fotograaf (1.200 euro) en de muziek (1.000 euro) kunnen hoog oplopen.

Wel of geen lening?

Geld bij elkaar krijgen voor de perfecte bruiloft is natuurlijk niet niks. Als je niet genoeg geld hebt om je bruiloft te financieren, kun je erover nadenken om geld te lenen voor (een deel van) je bruiloft. Door geld te lenen kun je misschien wel de bruiloft van je dromen organiseren of die paar extra gasten uitnodigen. En je trouwt – als het goed is – maar één keer.

Maar let wel op; geld lenen kost geld. Daarnaast zit je vaak voor lange tijd vast aan een lening. De minimale looptijd is doorgaans 6 maanden. En houd er ook rekening mee dat je BKR-geregistreerd wordt als je een lening afsluit. Dit kan een nadelig effect hebben als je een hypotheek wilt aanvragen.

Twee soorten leningen

Wil je een lening afsluiten? Dan zijn er twee opties: je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke van deze twee voor jou geschikt is, hangt af van jouw situatie en voorkeur. Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een vast bedrag. Dit bedrag krijg je in één keer op je rekening. De looptijd en de rente staan bij deze lening vast. Ga je voor een doorlopend krediet? Dan kun je meerdere keren geld lenen, tot een bepaald (vooraf vastgesteld) bedrag, en zijn de looptijd en de rente variabel.

Besparen op je bruiloft

Natuurlijk zijn er ook verschillende manieren om te besparen op je bruiloft. Stel prioriteiten. Zo kunnen jullie wat meer geld besteden aan de onderdelen die jullie belangrijk vinden en besparen op de onderdelen waar jullie minder waarde aan hechten. Denk goed na over de dag waarop je wilt trouwen. In alle gemeenten is er minstens één dag waarop je gratis kunt trouwen. Ook verschilt de prijs per dag, zo is trouwen in het weekend vaak duurder.

Verder kun je besparen door de bruiloft intiem te houden, dit scheelt enorm in de kosten voor drankjes en hapjes. Ben je creatief? Dan kun je kiezen voor leuke DIY versiering. En wellicht ken je wel een goede bruiloftsfotograaf, kapper of band waarbij je een vriendenprijsje kunt regelen. Waarop je ook op bespaart: het is belangrijk om vooraf een budget op te stellen en je hieraan te houden.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Hoe bekostig je je droombruiloft?

Geld lenen voor je bruiloft, wat moet je weten?

De duurste huwelijken ooit

Begroting van bruiloft op een professionele manier aanpakken