Don'ts voor bruiloftsgasten « Huwelijk

Don'ts voor bruiloftsgasten

Natuurlijk word je als gast niet (te) dronken tijdens de bruiloft en zit je niet te knikkebollen bij de ceremonie of de speeches. Maar wat heurt nog meer niet als je genodigde bent op een trouwerij? Zes geschreven en ongeschreven regels.

1) Laat het bruidspaar niet in onzekerheid of je komt of niet. Niets is zo vervelend als gasten die gewoon maar niets laten horen. Bovendien kun je als bruidspaar niets plannen of berekenen zonder dat je weet hoeveel gasten er komen. Neem dus op tijd contact op.

2) Houd je aan de uitnodiging. Is die op jou gericht, neem dan niet zomaar een date of je kinderen mee. Jij vindt het misschien vervelend dat je drie kids of je nieuwe vriend(in) niet mogen komen, maar het is niet aan jou om de regels te veranderen.

3) Kom op tijd. Als je niet weet waar de trouw- of feestlocatie is, zoek dit dan even op of plan wat extra tijd in. Tijdens de ceremonie binnenvallen of mensen op je laten wachten is echt niet leuk.

4) Draag geen wit, crème of gebroken wit, tenzij er op de kaart staat dat dit wordt verwacht. Wit is normaal gesproken alleen voor de bruid.

5) Dit brengt ons meteen bij het volgende punt. Kleed je naar de dresscode en negeer deze niet, ook al moet je misschien een kleur dragen waar je zelf niet dol op bent. Overdrijf daarnaast niet, de bruid en bruidegom horen het middelpunt te zijn. Zorg wel dat je er netjes uit ziet en ga voor niet te kort of te laag.

6) Gasten met hun mobieltjes in de lucht om een foto te maken lopen de 'echte' fotograaf in de weg en mensen die constant hun Whats App checken en de dansvloer negeren, zijn niet echt gezellig. Houd de telefoon dus in je tas en raadpleeg hem alleen bij noodgevallen.

O ja en deel geen foto's op social media zonder toestemming. Geloof me, deze eer heeft het bruidspaar graag zelf!

Door Rinske van Rootselaar
Foto: www.ronanquinn.ie

Wensballonnen

Reageren

Gerelateerde artikelen

De belangrijkste dresscode do`s and dont`s voor jullie gasten

Wat te dragen op een bruiloft?

Waar zit welke bruiloftsgast?

3 redenen waarom Save the Date kaartjes nu zo belangrijk zijn.

Gerelateerde bedrijven