Een vrijgezellenfeest plannen « Huwelijk

Een vrijgezellenfeest plannen

Een vrijgezellenfeest organiseren doe je niet dagelijks. Alleen de vraag wie er allemaal meegaan, levert al de nodige hoofdbrekens op. Logisch dus als je je afvraagt wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken en waar je moet beginnen.

Datum prikken

Een datum vinden waarop iedereen beschikbaar is klinkt vaak makkelijker dan het is. De één maakt veel uren op het werk, de ander heeft een hoop hobby's of sport drie keer in de week en vrienden met kinderen moeten vaak nog oppas regelen. Begin dus op tijd met het bepalen van de datum. Een hulpmiddel hiervoor is dedatumprikker.nl.

Geschikte activiteiten

Kijk wat er bij de persoon in kwestie past. Natuurlijk mag het best een beetje grensverleggend zijn, maar gruwelt hij of zij van rondhuppelen in een konijnenpak en drankspelletjes met leuke opdrachten, dan niet doen! Het is wel de bedoeling dat de bruid of bruidegom het daadwerkelijk naar zijn of haar zin heeft. Wel altijd leuk: sta gezellig met zijn allen voor gek!

Maar een vrijgezellenfeest kan ook anders. Zo kan chique dineren ook iets zijn wat hij of zij niet dagelijks doet. Laat je rijden in een echte limousine. Of doe een leuke workshop. Dat is vaak origineel en iets wat niet snel wordt vergeten.

Tip! Houd met het plannen van het vrijgezellenfeest rekening met het budget per persoon.

Dagindeling

Wanneer je weet hoe lang het vrijgezellenfeest gaat duren, kun je een dagplanning gaan maken. Bedenk daarbij goed hoe lang iets leuk blijft, maar prop ook niet teveel in een korte tijd. Je wilt het gezellig hebben en ook kunnen ontspannen.

Houd daarnaast rekening met lunch- of dinertijd en activiteiten waar je honger en dorst van krijgt. Wissel actieve dingen af met momenten waarop je even kunt uitrusten en maak de dag niet te vermoeiend als je in de avond nog met een groep wilt gaan stappen.

Door Rinske van Rootselaar

Reageren

Gerelateerde artikelen

De nieuwste nageltrends voor bruiden: ontdek de stijlen die bij je bruiloft passen

Huwelijksritueel: het belang van de keuze van parfum en meer

Creëer het mooiste bruiloft kapsel met volumepoeder

4 bizarre ideeën voor een vrijgezellenfeest

Gerelateerde bedrijven