Wat komt er op je trouwkaart? « Huwelijk

Wat komt er op je trouwkaart?

Pas de vormgeving van de kaart en de tekst aan op jullie bruiloft (plechtig en officieel of informeel en losjes). Als je het helemaal officieel wilt hebben kunnen ook de ouders de bruiloft via een kaart bekend maken.

Wat hoort er op de trouwkaart?

Uiteraard horen de namen van het bruidspaar op de uitnodiging. Hierbij vermeld je altijd eerst de naam van de bruid en daarna die van de bruidegom. Eigenlijk horen hier ook de namen van de ouders van het stel bij, maar dat doet tegenwoordig bijna niemand meer.

Daarnaast noem je de datum, tijd en locatie voor de daggasten die op de ceremonie komen. Voor de avondgasten heb je vaak een aangepaste uitnodiging met de datum, tijd en locatie van het feest. Je kunt ook een soort planning maken voor je gasten, zodat ze weten wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Ook een routebeschrijving is makkelijk om verdwaalde gasten te voorkomen.

Andere opties

Misschien vind je het fijn om een cadeautip op jullie trouwkaart te zetten. Dit kan door middel van een icoontje (het bekende envelopje) of een beleefd zinnetje, vaak onderaan het kaartje. Ook een dresscode of thema kun je vermelden op je trouwkaart. Zo is niemand over- of underdressed.

Daarnaast is het handig om te vragen of je gasten op de bruiloft zullen zijn of niet (R.S.V.P.). Op die manier reken je niet op mensen die uiteindelijk wegblijven. Je kunt het telefoonnummer of e-mail adres van de ceremoniemeester vermelden voor vragen of afmeldingen.

Tip! Ben je bang voor veel afwezigen? Stuur dan wat verder van te voren een 'save the date' kaartje.

Door Rinske van Rootselaar

Wensballonnen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom worden deze 5 trouwkaarten het meest besteld?

Ontdek de luxe en unieke trouwkaarten van Koningkaart

Dit drukwerk is een must-have als bruiloft planner

Tips voor het drukken van spetterende trouwkaarten

Gerelateerde bedrijven