Alcohol op je bruiloft « Huwelijk

Alcohol op je bruiloft

De meeste bruidsparen gaan voor een open bar met alcohol. De drankjes zijn dan vooraf afgekocht of worden op rekening van de bruid en bruidegom gezet. Wat betreft alcohol kun je als bruidspaar vaak kiezen tussen alleen licht alcoholisch of ook zwaardere alcoholische dranken (gedistilleerd), wat aardig in prijs kan verschillen. Het is dus van belang om van te voren in te schatten hoeveel gasten sterke drank zullen drinken. 

Tip! Organiseer een bier-, wijn- of whiskeyproeverij voor de daggasten en verras jullie avondgasten met een drankbedankje.

Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je ook kiezen voor een bepaald soort drank bij een thema, zoals bier bij een Hollandse avond, Sangria bij een Spaans feest of een Whisky-thema.

Alcoholvrije bruiloft

Natuurlijk is een alcoholvrij trouwfeest ook een optie. Een voordeel hiervan is dat je gasten fit blijven en niet te diep in het glaasje kijken. Ook houd je de kosten laag. Wanneer de bruiloft vroeger op de dag is, zal niemand raar opkijken van een alcoholvrij feest of alleen een glas champagne. Zo niet, houd dan rekening met mogelijk wisselende reacties.

Overlast

Maak je van te voren niet te druk over dronken gasten die je dag kunnen verpesten. Eventueel kun je het barpersoneel toestemming geven om te bepalen dat een gast genoeg heeft gehad. Heb je toch last van iemand? Bel dan een taxi. Het is en blijft jullie feestje!

Door Rinske van Rootselaar
Afbeelding: apracticalwedding.com

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bruidsbeurzen van WeddingFair

Trouwen op de Amsterdamse grachten

Trouwen in het bos

Rolverdeling op je bruiloft