Zenuwen voor de bruiloft « Huwelijk

Zenuwen voor de bruiloft

Heb je last van gezonde zenuwen of dreigt de spanning het van je gezonde verstand over te nemen? De één heeft nou eenmaal meer last van stress dan de ander. Hieronder een paar adviezen. Eerste hulp bij zenuwen.

Checklist

Maak een ouderwets lijstje van dingen die (nog) moeten gebeuren, vink af wat je hebt gedaan en zoek ruim op tijd naar data voor de nog openstaande taken.

Blijf bij het bekende

Pas geen last minute veranderingen toe. Heb je je kapsel of make-up gepland bij een voor jou bekende expert, besluit dan niet plotseling om het bij een 'vreemde' te laten doen en als je normaal geen zonnebanktype bent, overdrijf dan nu ook niet. Je wilt trouwen als de mooiste versie van jezelf, maar van ruilen komt huilen.

Leef gezond

Eet gezond en genoeg, maar vermijd zwaar of heftig gekruid eten vlak voor de grote dag. Heb je het gevoel dat je hoofd vol zit van dingen die nog moeten gebeuren? Ga dan bewegen of sporten, bij voorkeur buiten. Denk aan wandelen, yoga of een stuk hardlopen. Ook kun je samen of met vrienden iets leuks gaan doen, zodat je even met iets anders bezig bent.

Pijnlijke momenten

Ben je bang voor ongemakkelijke stukjes of vervelende filmpjes op een verder stijlvolle bruiloft? Je bent niet de enige, dus zorg dat je er niet van wakker ligt. Geef duidelijk aan bij je ceremoniemeester dat je hier niet van gediend bent en vertel desnoods dat het een smet op je dag zou zijn. Nodig daarnaast de juiste mensen uit. Dierbare vrienden en familieleden zullen je niet willen kwetsen.

Tip! Ben je niet bang voor de bruiloft zelf, maar knijp je hem plotseling voor de verbintenis, keep calm! Ontspan. Grote kans dat je zenuwen een bevlieging zijn. Toch serieuze cold feet? Zet dan alles eens op een rijtje voor jezelf, desnoods met hulp van een vriend of vriendin.

Door Rinske van Rootselaar

Bruidsmagazine

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Vergeet de bruidskinderen niet

Vuurwerk op je bruiloft

5 fouten die je als bruid niet moet maken

Boek: Hoe zegt ze JA!

Gerelateerde bedrijven