Trouwen in de lente « Huwelijk

Trouwen in de lente

Veel kleur, aangename temperaturen, meer leven buiten van zowel mensen als dieren en prachtige planten en bomen die opeens volledig in bloei staan. Een heerlijk jaargetijde om te trouwen!

Kleur

De lente is het seizoen van licht: lichte muziek, een lichte maaltijd en lichte kleuren passen er heel goed bij. Denk aan pasteltinten (misschien kunnen jullie daar zelfs hèt thema van maken) of toepasselijk geel. Bestel lekker veel voorjaarsbloemen als decoratie, in combinatie met vrolijk lint. Een indrukwekkende bloemenzee mag in de lente, in één kleur of in mooie combinaties.
Bloemen Decoratie Bruiloft

Ook vogelnestjes of leuke mandjes op tafel passen echt bij de lente. En wat dacht je van zaadjes van lentebloemen in een leuk zakje of bakje als trouwbedankje. Ook op de uitnodiging kun je vogels, vlinders en bloemen gebruiken die staan voor een nieuw begin. Of misschien past een gedicht of symbolische tekst beter bij jullie.

Met het 'gebruiken' van de lente op jullie bruiloft, ga je al gauw richting de decoratie van Pasen. Dit kun je leuk vinden of juist niet, maar het zorgt wel voor een hoop bruikbare spullen in de winkels, waar je in een handomdraai iets 'eigens' van maakt voor op jullie grote dag.

Buiten

Het in nog geen zomer, maar natuurlijk zou het geweldig zijn als je bepaalde delen van de bruiloft buiten kunt laten plaatsvinden. Denk aan het fotomoment, het trouwvervoer op de (bak)fiets of lopend, of daadwerkelijk een buitenbruiloft op die echt mooie lentedag.

Tip! De lente is vaak nogal wisselend qua weer. Een afwisseling van stralende en wisselvallige dagen maakt het lastig plannen. Houd daarom rekening met allebei en vergeet ook je jasje en paraplu niet.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: HandS Trouwfotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips bij buiten trouwen

Zo vind je de perfecte locatie voor je huwelijk

Hoe verzorg je de garderobe tijdens jouw huwelijk?

Bloemen op je bruiloft

Gerelateerde bedrijven