Yes! Wij gaan trouwen. Maar hoe bepaal ik ons budget? « Huwelijk

Yes! Wij gaan trouwen. Maar hoe bepaal ik ons budget?

Start jullie voorbereidingen dus met het bepalen van jullie budget! Belangrijkste vraag: wat kunnen jullie besteden aan de bruiloft en wat willen jullie besteden? Als je dat hebt bepaald, heb je al een mooi startpunt! Oké, we weten nu wat ons budget is, maar hoe weten we nu hoeveel je kwijt zult zijn en hoe bepalen we dat?
Bruiloft Checklist
Foto: Kaboompics from Pexels

Lijstjes maken

Je kan een trouwdag zo gek maken als je wilt en overal hangt een prijskaartje aan. Het is daarom belangrijk goed na te denken wat jullie belangrijk vinden en wat minder prioriteit heeft. Denk hier samen over na, dit voorkomt teleurstellingen of verrassingen. Begin blanco en schrijf allebei op wat jullie écht belangrijk vinden voor die dag. Zo kan je later makkelijk terugzoeken of dit binnen jullie gestelde budget past.

Maak ook een lijstje met dingen die jullie graag willen, maar niet noodzakelijk onderdeel van de trouwdag hoeven te zijn. Stel je hebt nog wat geld te besteden, dan heb je al een wensenlijstje klaarliggen! Belangrijk is dat je een goede balans weet te vinden. En die supergave  auto én die speciaal ontworpen bruidsjurk én die fantastische locatie lukt waarschijnlijk niet allemaal binnen het budget. Dus bedenk wat je écht graag wilt en wat een wens is.
Bruiloft Checklist
Foto: Kaboompics from Pexels

Prioriteiten stellen

Nu is het tijd om te rangschikken! Je hebt je prioriteitenlijstje. Daar staan dus alle dingen op die jullie écht belangrijk vinden. En nu ga je bedenken over een goede verdeelsleutel. Met andere woorden hoeveel wil je waaraan besteden? Het handigste is om dit in percentages te verdelen. Wij snappen dat het lastig is om percentages vast te stellen. Daarom hieronder een voorbeeld verdeling:

● 45% locatie(s) en catering
●   5% kerk/stadhuis
● 12% fotograaf/ videograaf
● 15% bruidsjurk en trouwpak
●   5% ringen
●   5% uitnodigingen en overig drukwerk
● 10% bloemen en styling
●   5% overige kosten

Dus bij een budget van € 15000,- (gemiddeld bedrag wat bruidsparen in Nederland besteden) dan zou dat in geld er zo uitzien:

● € 6750,- locatie en catering
● €  750,- kerk/stadhuis
● € 1800,- fotograaf/videograaf
● € 2250,- bruidsjurk en trouwpak
● €  750,- ringen
● €  750,- uitnodigingen en overig drukwerk
● € 1500,- bloemen en styling
● €  750,- overige kosten/ onvoorziene uitgaven

Dit is geen vast gegeven, het zou zomaar kunnen zijn dat jullie trouwkleding goedkoper uitvalt of dat je er minder aan uit wil geven, maar dat je meer geld uit wil geven aan een te gekke styling, een weddingplanner of die fantastische fotograaf.
Styling bruiloft
Foto: Ibrahim Asad from Pexels

Onze tip: Begin met de locatie, dit is namelijk de grootste hap uit jullie budget. Als je eenmaal weet wat dat gaat kosten, kan je makkelijker de andere dingen bepalen.

Hoe eerder jullie beginnen met de organisatie van jullie bruiloft hoe meer tijd jullie hebben om verschillende offertes op te vragen en goed te bepalen wat jullie willen. Hoe korter op de datum hoe duurder het vaak wordt. Maar het allerbelangrijkste is dat jullie van deze tijd genieten! Een budget is niet alles! Want hoe groot of klein jullie budget ook is, uiteindelijk gaat het om jullie liefde die jullie graag willen vieren met familie en vrienden!

Wie zijn de Trouwchicks?

ONZE HARTEN GAAN SNELLER FLADDEREN VAN LIEFDE, BRUILOFTEN EN ORGANISEREN. DUS WAAROM DAT NIET COMBINEREN IN DE MEEST TOFFE BAAN VAN DE WERELD?

Wij zijn Liset, Marita & Nikki en helpen jullie met alle liefde jullie droombruiloft waar te maken! Zijn jullie benieuwd? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Trouwchicks
Foto: Dario Endara Photography
 

Irich photography zei:

Very well explained

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Trouwbibbers

Handige tips ter voorbereiding op je bruiloft

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Gerelateerde bedrijven