Trouwen met een andere dagindeling « Huwelijk

Trouwen met een andere dagindeling

De meest gekozen dagindeling is: aankomst, fotograaf, ontvangst daggasten, huwelijksvoltrekking, diner, receptie en het feest. Helemaal niets mis mee, maar het kan natuurlijk ook anders.

Trouwen zonder feest

Zijn jullie niet zulke feestbeesten of wil je überhaupt geen bruiloft met teveel 'poespas'? Dan kun je kiezen voor een ceremonie met jullie dierbaren en een gezellige middag of avond op een intieme locatie, maar geen feest. Eerst trouwen en daarna lekker lang borrelen en eten bijvoorbeeld.

Tip! Een leuk alternatief voor een feest is iets buiten de deur ondernemen. Zo kun je met je gasten gaan varen en dineren, kun je samen een workshop volgen of op een leuke manier een tocht maken door de stad, waarna je met zijn allen naar een restaurant gaat.

Trouwen op een ander tijdstip

Zijn jullie echte ochtendmensen, dan kun je de bruiloft ook verschuiven naar het begin van de dag. Iedereen arriveert dan op tijd en na de ceremonie kun je met zijn allen heerlijk ontspannen brunchen met lekkere broodjes, verse sapjes, goede koffie en vers fruit.

Ook kun je juist gaan voor een avondbruiloft. Op die manier kunnen jij en je partner nog iets leuks doen gedurende de dag en eventueel al foto's laten maken. Na de huwelijksvoltrekking kun je zo door naar lekker eten en een knalfeest.

Huwelijk in twee dagen

Als het goed is trouw je maar één keer, dus waarom niet extra uitpakken en jullie bruiloft over twee dagen verspreiden? Zo kun je de eerste dag lekker uitgebreid dineren en de tijd nemen voor je gasten. Zij blijven vervolgens slapen, waarna de volgende dag de huwelijksvoltrekking plaats vindt. Klinkt geweldig toch?

Door Rinske van Rootselaar
Foto: 
Countryhouseweddings.co.uk

Bruidsmagazine

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Oprecht verwonderd

Gerelateerde bedrijven