Tip: een barbecue als origineel en betaalbaar huwelijksfeest « Huwelijk

Tip: een barbecue als origineel en betaalbaar huwelijksfeest

Wanneer de weerman of -vrouw een mooie warme zonnige dag voorspelt, worden overal in het land vrienden en familieleden bijeen gesprokkeld om die dag samen te komen voor een lekkere en gezellige barbecue. Aangevuld met een biertje, een glaasje wijn of een lekkere frisdrank kan die dag al bijna niet meer stuk.

Waarom zou je nog meer kiezen voor een barbecue?

Nu maar hopen dat de weerman of weervrouw het bij het rechte eind heeft. Met andere woorden: wij Nederlanders zijn steeds wel te vinden voor een heerlijke barbecue. Het spreekt dus voor zich dat een barbecue steeds opnieuw de kers op de taart kan zijn, ook bij een huwelijk!
Bbq op de bruiloft - Helena Fotografie

Dat een bruiloft meer dan enkele tientjes zal kosten, hoeven wij een bruidspaar in wording natuurlijk niet uit te leggen. Dankzij een goede organisatie en een vooraf vastgelegd budget, zullen jullie later alvast niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Een barbecue inleggen scheelt alvast een slok op een borrel en dat zonder dat het minder memorabel hoeft te zijn. Wie weet beschikken jullie zo wel over de nodige financiële ruimte om die droomreis vast te leggen?

Niet alleen tijdens de zomerperiode een goed idee

De meeste huwelijksfeesten gaan door tijdens de zomer. Nochtans is elk seizoen wel goed voor een vleugje romantiek. Een winterbruiloft combineren met een originele winterbarbecue, klinkt alvast enorm origineel. Door een bbq aan huis te voorzien, worden de te verwachten inspanningen van de bruid en de bruidegom alvast beperkt. Dankzij goede catering kunnen jullie zich trouwens ook concentreren op de huwelijksnacht en -reis in plaats van op de opruim en de afwas. Overigens kan je door te trouwen buiten het hoogseizoen ook financieel alweer een goede zaak doen. Extra voordelig en dubbel zo gezellig!

Culinaire vrijheid boven alles

Een groot voordeel van een barbecue blijft de gevarieerdheid van het aantal recepten. Uiteraard ben je volledig vrij bij de keuze van de bbq recepten. Zo kan je in functie van de voorkeuren en het budget nog steeds zelf kiezen hoe uitgebreid jullie barbecue wordt. Een lekker stukje vlees kan uiteraard niet ontbreken, maar vergeet ook niet jullie vegetarische genodigden te verwennen. Zo wordt het een culinaire beleving voor iedereen, waar ook jaren later nog steeds vreugdevol op wordt teruggekeken.
Bbq op de bruiloft - Helena Fotografie

Tot slot: hoewel jouw favoriete nonkel Rudy misschien wel staat te springen om het vlees voor jullie te grillen, wordt dit toch best aan een professional overgelaten. Naast een vriendendienst hier en daar houdt nonkel Rudy immers ook wel van één glaasje wijn. En nog meer van twee glaasjes…

Foto's: Helena Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een veganistisch bruiloftsdiner? Zo doe je dat!

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Cocktailijsjes op jullie bruiloft

Tips voor bruiloft catering: creëer een onvergetelijk culinair festijn

Gerelateerde bedrijven