Voors en tegens van trouwen in het buitenland « Huwelijk

Voors en tegens van trouwen in het buitenland

Tegen

1) Regelwerk

Wat voor speciale gebruiken zijn er in het land waar ik wil trouwen? Heb ik vaccinaties nodig? Is mijn paspoort nog geldig? Welke papieren moet ik hier hebben? Cliché maar waar: een goede voorbereiding is het halve werk.

2) Research ter plaatse

Foto's kunnen er geweldig uit zien, maar alleen in het echt proef je de sfeer. Van te voren jullie trouwlocatie bezoeken is dus een must. Houd hier rekening mee als jullie land niet naast de deur ligt.

3) Afwezigen

Niet iedereen zal tijd of zin hebben om een grote reis te maken. Ook kan het zijn dat gasten met een slechte gezondheid deze trip niet kunnen opbrengen. Houd rekening met afwezige dierbaren. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de kosten van vervoer en overnachting.

Trouwen in het buitenland

Voor

1) Omgeving

Exotische stranden, witte bergtoppen, prachtige boomgaarden; eerlijk is eerlijk, er is niets mis met ons eigen Nederland, maar de omgeving in een ander land is toch altijd speciaal. Wanneer je met jouw liefste mensen in jouw favoriete land kunt zijn op jullie grote dag heb je toch eigenlijk niets meer te wensen?

2) Klimaat

Een grote voor! Het weer in Nederland is grillig en vaak niet zo best. Overal kun je de pech hebben van een dikke bui op een onmogelijk moment, maar bepaalde landen maken die kans wel een stuk kleiner.

3) Vakantie erbij?

Natuurlijk kun je ook een huwelijksreis boeken als je in Nederland trouwt, maar hoe makkelijk is het om lekker in een tropisch oord of geweldig skigebied te blijven wanneer je gasten weer naar huis vliegen. Genieten!

Door Rinske van Rootselaar
Foto’s: Yardena Golverdingen

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Maak een verre huwelijksreis om nooit te vergeten…

Op huwelijksreis naar Lapland en Noord-Noorwegen

Huwelijksreis naar Cuba

Een vliegende start vanaf Schiphol

Gerelateerde bedrijven