Amerikaanse bruiloft « Huwelijk

Amerikaanse bruiloft

Amerika staat bekend om zijn over the top weddings. Nou houden we het in Nederland vaak iets bescheidener, maar we pikken niet voor niets zoveel mee uit de VS; veel bruiloft trends zijn er gewoon ontzettend leuk!

Eten en sfeer

Bij een Amerikaans feest hoort Amerikaans eten. Daarbij denken wij al gauw aan vlees: barbecue, cheeseburgers, steak en hot dogs, geserveerd met gepofte aardappelen, coleslaw, caesar salad of geroosterde maïs.
Amerikaanse bruiloft

Als drankjes kun je gaan voor heerlijke cocktails, waar je leuke, toepasselijke namen voor kunt verzinnen zoals de Marilyn Monroe of Elvis Presley. Denk ook eens aan foodtrucks op je bruiloft en speel naast de tientallen nummers met 'Amerika' of 'USA' erin, ook wat gezellige country muziek. Of beter: huur een Jukebox. Ook een dikke Amerikaanse bak mag niet ontbreken, zodat jullie arriveren in stijl.

Aankleding

Met dit thema kun je heel veel. Denk aan cocktailprikkers, servetten en de bekende frisdrankbekers met een Amerikaanse vlag erop, rood met wit gestreepte bakjes met popcorn op tafel en rood wit blauwe ballonnen als versiering. Maar less is more, dus overdrijf niet met de bekende vlag.

Tip! Ook leuk is een Amerikaanse brievenbus waar de gasten hun cadeau-enveloppen in kunnen doen.
Amerikaanse brievenbus

Bekende gewoontes

De VS loopt vaak op ons voor wat bruiloft trends betreft. Er zijn dan ook een aantal gewoontes die echt op een USA-wedding thuis horen. Denk aan het gooien van het boeket, something old, something new, something borrowed, something blue en een flink aantal stijlvolle, volwassen bruidsmeisjes in identieke jurkjes. Vergeet ook de save the date kaart niet, die je ongeveer een maand voor de bruiloft verstuurd zodat de gasten jullie datum vast vrij kunnen houden.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: markbanasphotography.com

wensballon, ufoballon, geluksballon

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een waar casino bij jullie op locatie

Specialisten in weddingstyling

Warme tips bij winters trouwen

Casual trouwen

Gerelateerde bedrijven