Betrek je kinderen bij de bruiloft « Huwelijk

Betrek je kinderen bij de bruiloft

Vertellen dat je gaat trouwen kan natuurlijk heel simpel tussen neus en lippen door of juist met een hoop bravoure, maar je kunt ook je kinderen het grote nieuws laten delen. Dit kan face to face, door de telefoon of door middel van bijvoorbeeld een leuke tekst of foto op een mooi bord of groot spandoek.

Tip! Voor jonge kinderen zijn er voldoende prenten- of voorleesboekjes die gaan over trouwen. Zo kun je ze bijvoorbeeld voorlezen uit 'Saar, en het trouwfeest' van Pauline Oud.

Samen plannen

Het is voor kinderen fijn om te weten wat er wanneer gaat gebeuren, zodat het geheel niet te overweldigend voor ze is. Bespreek dus de dag en wat er van ze wordt verwacht en geef ze ook wat inspraak. Zo kun je overleggen wat de kinderen willen eten en drinken of leuk zouden vinden als vermaak.

Tip! Vergeet niet om een rustmoment in te lassen, zodat het niet teveel wordt voor je jonge gasten. Denk hierbij aan een voorstelling kijken, kleuren of knutselen of gewoon even terugtrekken in een aparte ruimte met een filmpje.
Bruidskinderen

Bruidskleding uitzoeken

Ga samen met je kinderen shoppen voor kleding die ze op de trouwdag kunnen dragen. Laat ze hun kleding zelf uitzoeken. Naast dat je wilt dat het mooi staat, moet het ook vooral lekker zitten en bij ze passen.

Een eigen taak

Vinden je kinderen het leuk om een eigen taak te hebben op de bruiloft? Bekroon ze dan tot bloemenmeisje, laat ze iets voordragen, minigetuigen zijn of de ringen brengen. Ook bij het versieren van de ruimte of het uitdelen van de bedankjes kun je vaak best een 'grote hulp' gebruiken.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: Eric Smeets Fotografie

KayaSieraden

Reageren

Gerelateerde artikelen

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Kinderboek over trouwen

Bruids- en feestkleding voor kinderen

Bloemenmeisjes

Gerelateerde bedrijven