Knallen met de openingsdans « Huwelijk

Knallen met de openingsdans

Eigenlijk is er tegenwoordig heel veel goed als openingsdans. Van een traditionele Wals tot een vlotte Chachacha, maar ook een strakke Hiphop of een vette danceplaat kan de sfeer er lekker in brengen. Zo statig en officieel als vroeger hoeft het in ieder geval niet meer per se.

Ideeën

Houden jullie erg van dansen? Dan is een combinatie van verschillende dansstijlen op diverse stukjes muziek ook leuk en verrassend. Dit vergt wel tijd en oefening. Heb je geen zin in danslessen of ingewikkelde pasjes, een stukje schuifelen op romantische muziek is altijd goed. Zorg sowieso dat er foto's worden gemaakt tijdens jullie dans.

Tip! Gaan jullie wel voor dansles? Doe een enkele opfrisles dan kort voor de bruiloft, maar begin bij een langere serie lessen liever een half jaar van te voren. Houd bij jullie keuze voor de dans ook rekening met de jurk.

Plankenkoorts

Is een openingsdans niets voor jullie, misschien kun je dan een heel kort stukje dansen, waarna iedereen op de dansvloer wordt gevraagd. Overweeg ook eens een Flashmob, waarbij er snel een hele groep meedoet en de aandacht wordt verdeeld.

Willen jullie echt niet, doe het dan ook lekker niet. Je kunt ook afspreken met een aantal mensen om gezamenlijk de dansvloer op te gaan. Op die manier hoef je niet ongemakkelijk af te wachten tot er iemand als eerste gaat.

Het belangrijkste bij een openingsdans is dat je plezier hebt, dan is het sowieso leuk om naar te kijken. Maak oogcontact met elkaar, glimlach en maak het af tot het einde.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: We.Capture

Bruidsmagazine

 

C. te Paard zei:

Wat een ongelooflijk knappe man op die foto! Jammer dat hij al getrouwd is...

Zwarte Parel zei:

En die vrouw! Ook al bezet dus, wat zonde!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een magisch einde aan je bruiloft

Lampionnen als trouwdecoratie

Vermaak tijdens jullie bruiloft

Photobooth huren voor jullie bruiloft

Gerelateerde bedrijven