Bruiloft zonder kinderen « Huwelijk

Bruiloft zonder kinderen

Het is waar, voor sommige mensen is het een gevoelig punt. Maar het is jullie dag en als jullie bang zijn voor driftbuien op onhandige momenten of rennende kleuters tijdens de openingsdans, dan is het je goed recht om voor jezelf te kiezen.

Persoonlijk

Om te voorkomen dat mensen zich persoonlijk aangesproken voelen of het niet begrijpen, kun je gasten met kinderen het beste via de telefoon of face to face op de hoogte stellen. Op die manier kun je vragen beantwoorden en duidelijk uitleggen wat jullie redenen zijn. Bijvoorbeeld dat jullie bruiloft saai en ongeschikt is voor jonge gasten, dat het diner luxe en niet kidsproof zal zijn, dat jullie vrezen voor gehuil of onvoorspelbaar gedrag op voor jullie belangrijke momenten of dat jullie een groot feest willen tot diep in de nacht en bang zijn dat gasten met vermoeide kinderen eerder zullen vertrekken.

Op de uitnodiging

Zet op de envelop duidelijk 'meneer en mevrouw huppeldepup', in plaats van 'familie'. Besluiten jullie toch om op de uitnodiging te zetten dat kinderen niet uitgenodigd zijn, overweeg dan iets als 'hoewel wij dol zijn op kinderen, willen we jullie vragen om voor deze dag een oppas te regelen”. Een grappig alternatief is een 12+ icoontje op de kaart. Ook kun je bij de mensen met kinderen een briefje toevoegen met uitleg.

Een compromis zou kunnen zijn dat de kinderen een kindermenu eten voor het grote diner en vervolgens opgehaald worden door een oppas. Op die manier maken ze wel deel uit van de dag, maar is het diner en feest voor volwassenen.

Tip! Wil je liever geen kinderen uitnodigen, maar kun je jouw neefje/nichtje/petekind met goed fatsoen niet weigeren, zorg dan voor een aparte ruimte met genoeg bezigheden en eventueel een oppas of kindershow.

Rinske van Rootselaar
Foto: 
Bestweddingphotos.com.au

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Kinderboek over trouwen

Bruids- en feestkleding voor kinderen

Kleding voor de bruidskinderen

Gerelateerde bedrijven